Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Microsoft megduplázta profitját

2002.10.18. 12:10
A szoftvergyártó negyedéves profitja megduplázódott az egy évvel korábbihoz képest, és forgalma is nagyobb volt a korábban előrejelzettnél. Szakértők szerint a jó eredményt az okozta, hogy a vártnál jóval többen csatlakoztak a cég előfizetői programjához.
A Microsoft-részvények árfolyama öt százalékkal megugrott a New York-i tőzsdén a vállalat negyedéves jelentésének nyilvánosságra hozatala után. A cég nettó nyeresége a szeptember 30-án záródott negyedévben 2,73 milliárd dollár (50 cent/részvény) volt a tavalyi 1,28 milliárd dollár (23 cent/részvény) után. A nyereség még nagyobb lehetett volna, ha a társaság nem ír le 291 millió dollár - részvényenként 5 cent - veszteséget befektetései után.

Harmincmilliárd feletti éves forgalom

A Microsoft forgalma 7,75 milliárd dollár volt, bár a vállalat korábban csak hétmilliárd körüli bevételt remélt előrejelzésében. Egy évvel korábban a forgalom kevéssel meghaladta a 6,1 milliárd dollárt. A cég második negyedévre 8,5 milliárd dolláros bevételt, a június 30-ával záruló pénzügyi évre 32,2-32,6 milliárd dolláros forgalmat vár.

Új fizetési módszer

A cég jó eredményét szakértők szerint a nemrég bevezetett előfizetői program okozta. A program keretében a felhasználók nem előre egy összegben, hanem bizonyos időnként fizetnek a szoftver használatáért. Ezt a fizetési módszert a vártnál jóval többen használták, bár sokak szerint a felhasználó ezzel a módszerrel jóval nagyobb kiadásra számíthat.