Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Miki Egér nem emberjogi harcos

2001.08.28. 10:20
Hatalmas lendülettel nyomul a Disney a kínai piacra: 2005-ben Hongkongban, három évvel később pedig a Pekingben nyitnak óriás vidámparkot, vasárnap éjjel pedig elindult kínai nyelvű weboldaluk.
Nem erősítette meg, de nem is cáfolta a Walt Disney Co. az állami tulajdonú Beijing Evening News hírét, miszerint az olimpia idejére hatalmas szórakoztató centrumot létesítene a kínai fővárosban. A lap a céghez közeli forrásokra hivatkozott.

Japán és kínai

Ha felépül, nem ez lesz az első Disneyland az országban: a hongkongi létesítmény 2005-ben nyit. "Lehetséges, hogy Kínában két parkot is nyitunk, de jelenleg a hongkongira koncentrálunk" - nyilatkozta a vállalat egyik szóvivője.

Ázsiában jelenleg egy Disneyland működik, méghozzá Tokióban, 1983 óta, a város második parkja, DisneySea néven, a jövő hónapban nyílik.

Plútó Kutya a portálon át érkezik

A szórakoztatóipari óriáscég hazai gyengélkedése és amerikai portáljainak harmatos teljesítménye ellenére az interneten át is igyekszik betörni Kínába, ezért a www.disney.com.cn címen beindította mandarin nyelvű weboldalát. A bemutatkozó sajtótájékoztatóra a csúcsmenedzsereket Miki és Minnie Egér maszkjába bújt színészek kísérték el.

Az amerikai oldalakat át kellett szervezni

Az eseményen Mark Handler, a Disney nemzetközi internetes részlegének vezetője nem árulta el, hogy a site-ot folyamatosan finanszírozzák vagy nullszaldóra törekszenek. A vállalat egyébként a hónap elején jelentette be, hogy az érdekeltségébe tartozó ABC.com, ABCNews.com és ESPN.com oldalak irányítását áttelepíti a névadó hírtelevíziókhoz. A lépés része a költségcsökkentő programnak, mely többek között 4 ezer alkalmazott leépítésével is jár.