Piroska
-11 °C
-2 °C

Megnyílt az első európai hétcsillagos szálloda

2007.03.11. 08:49
Megnyílt a világ első hétcsillagos szállodája, a milánói Town House Galleria. Minden lakosztályhoz jár egy zongorista is, a fürdőszobában nagyképernyős tévét bámulhat a vendég, akit luxuasutóval visznek bevásárolni, mindezt napi 4 ezer euróért.

Az SGS minőségellenőrző és tanusító intézet még vizsgálja, hogy az új luxushotel kiérdemli-e a rekordnak számító hét csillagot, de Matteo Aiolfi, a svájci szervezet szóvivője szerint "nagyon valószínű, hogy a szálloda megkapja a besorolást."

Az ultra-luxus kategóriába igyekvő hotelekben szolgáltatások egész sorát kell nyújtani a vendégek számára: "Ezek közé tartozik például a személyi sofőr, aki kimegy a vendégért a repülőtérre, és arról is gondoskodik, hogy a limuzinban kedvenc muzsikája szóljon" - mondta Aiolfi.

A Town House Galleria ki is tesz magáért: a vendégeket Bentley típusú luxusautó viszi, ha éppen egy kis vásárolgatáshoz támad kedvük, és nemcsak 24 órában a vendég kívánságait leső komornyik, hanem zongorista is tartozik a 25 lakosztály mindegyikéhez.

A kedves vendég még a fürdőszobában is óriásképernyős plazmatévét nézhet, némi felárért pedig előre megrendelheti új cipőjét krokodil- vagy kengurubőrből, és mire megérkezik Milánóba, már várja is az új lábbeli.

A Town House Galleria legnagyobb lakosztálya 1500 négyzetméteres, és persze ára is hétcsillagos: éjszakánként 4000 euróért, nagyjából egymillió forintért lehet kivenni. "Milánóban rengeteg szép szálloda van, de a gazdagoknak igazán megfelelő szolgáltatást egyik sem nyújt" - mondta el Alessandro Rosso szállodaigazgató a Die Welt című német napilap honlapján megjelent cikk szerint.

Mostanáig a dubaji Burj al-Arab volt a földkerekség egyetlen hétcsillagos szállodája, különbség azonban, hogy státusáról az SGS nem állított ki hivatalos tanúsítványt.