Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Ausztriában támad a Mol

2008.04.01. 15:39
Átadták Ausztriában az első Mol márkájú üzemanyagtöltő állomást - közölte a magyar cég. A társaságnak háromnegyedes többsége van egy, a stájer tartományban 34 kúttal rendelkező cégben, de saját arculattal most először jelenik meg az osztrák piacon.

A Mol az ausztriai ásványolaj nagykereskedelemben már eddig is meghatározó, a keleti tartományokban harminc százalékot meghaladó piaci részesedéssel rendelkezett, és a Heizöle Roth GmbH Austriával folytatott sikeres együttműködés további lépéseként kedden megnyitotta első Mol márkájú töltőállomását. A kutat Leobenben, Stájerország második legnagyobb városában nyitották meg. A Mol a tervek szerint ezzel megkezdte a fenntartható növekedést célzó osztrák kiskereskedelmi tevékenység felépítését.

Geszti László, a Mol termék-előállítás és kereskedelem divízió ügyvezető igazgatója a elmondta: a Mol töltőállomáson magasabb minőségű termékeket vásárolhatják meg az osztrák fogyasztók, a shopban számos hungarikumot is találhatnak.

A Mol éves szinten 1,7 millió tonna olaj- és gázipari terméket értékesít Ausztriában. A csoport 100 százalékos leányvállalataként a Mol Austria Handels GmbH 1975 óta aktív az osztrák piacon. Fő tevékenységi köre a Mol-csoport olajtermékeinek – üzemanyag, bitumen, petrolkémiai termékek – nagykereskedelme. A Mol Austria 2007-ben 380 millió eurós árbevételt ért el.

A Mol 74,99 százalékban tulajdonosa a biodízel területén úttörő Roth-Heizöle GmbH-nak is, amely 34 töltőállomást üzemeltet a délkelet-ausztriai Stájerországban. Ezen kívül a Mol évente mintegy 300 ezer tonna szénhidrogént juttat el ausztriai célpontokra úgynevezett FOB (Free of Board) megállapodások keretében.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!