Klaudia
-4 °C
2 °C

Decemberben indul a Mol-kereskedés Varsóban

2004.12.14. 10:59
Várhatóan decemberben indul meg a Mol-részvények kereskedése a Varsói Tőzsdén. A BorsodChem volt az első magyar társaág, mely megjelent a lengyel tőzsdén.
A Mol Rt. megkapta a Lengyel Értékpapírpiaci és Tőzsdei Felügyelettől a nyilvános társaság státuszt, ami egyik alapfeltétele annak, hogy elindulhasson a nyilvános (tőzsdei) kereskedelem a Mol Rt. részvényeivel Lengyelországban. A társaság részvényeinek kereskedése várhatóan még december folyamán megindul a Varsói Tőzsdén.

A tőzsdei bevezetés feltételeként megszabott lengyel nyelvű tájékoztató prospektus néhány napon belül, az egyik országos napilap mellékleteként fog megjelenni Lengyelországban. A prospektus magyar nyelven a Budapesti Értéktőzsde honlapján lesz elérhető. A Mol-részvények elsődleges piaca továbbra is a Budapesti Értéktőzsde marad.

A társaság papírjait a Luxembourgi Értéktőzsdén is jegyzik, és az értékpapírokkal kereskednek a londoni nemzetközi rendszerben, az International Order Book-ban.

A Varsói Értéktőzsdén a BorsodChem volt az első magyar papír. A kazincbarcikai társaság október elején kapott engedélyt részvényeinek bevezetésére. A lengyel tőzsdére külföldi részvényt már felvettek: 2003. október 14-én vezették be a bajor HypoVereinsbank (HVB) Bank bécsi leányvállalatának, az Austria-Creditanstalt (BA-CA) pénzintézetnek a papírjait.