Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Moszkva a világ legdrágább városa

2008.07.24. 16:10
Londont és Tokiót megelőzve Moszkva a világ legdrágább városa. Az orosz fővárosban az árak több mint harminc százalékkal haladják meg a kiindulási alapként szolgáló New York tarifáit. A 143-as listának nincs az első harmadában Budapest, így olcsóbb, mint Pozsony, Varsó vagy Prága.

Továbbra is Moszkva a világ legdrágább városa a külföldi kiküldötteknek, megelőzve Londont és Tokiót – tette közzé nemzetközi elemzésének eredményét csütörtökön a Mercer humánerőforrás-tanácsadó cég. Budapest, más térségbeli nagyvárosokkal ellentétben, nincs a legdrágább ötven város között.

A Mercer 143 város megélhetési költségeit vizsgálta 200 termékből és szolgáltatásból álló kosár átlagos dollárárának összevetése alapján, az összehasonlítási alap New York, 100-as megélhetési mutatóval. Az idei összeállításban – immár a harmadik egymást követő évben – a tavalyihoz hasonlóan Moszkva került az első helyre, 134,4-es mutatóval.

A kelet-európai térség városai közül Prága a 49-ik helyről a 29-re lépett elő az idén, tavalyhoz képest, Varsó a 35-ik helyre került az idén a tavalyi 67-ikről, Pozsony viszont visszalépett: a 31-ik helyről a 45-ödikre, vagyis ott olcsóbb lett az élet. A külföldön munkát vállalók számára a legkedvezőbbek a megélhetési költségek Johannesburgban, Karacsiban, Quitóban és Asunciónban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?