Árpád
-2 °C
4 °C

Montenegró lesz a Balkán Monacója

2008.09.22. 07:55
Újabb luxusberuházások indulnak Montenegróban. A hajótulajdonosok hamarosan birtokba vehetik a Tivatban épülő 800 jacht befogadására alkalmas kikötőt.

A beruházást olyan nevek jegyezik, mint - a Forbes magazin szerint Oroszország jelenlegi leggazdagabb embere - Oleg Deripaszka, illetve a magyar származású kanadai milliárdos, Peter Munk, Lord Rothschild, valamint az LVMH luxusmárkacsoport elnöke, Bernard Arnault.

Az elképzelések szerint Tivatban a kikötő mellett szálloda, étterem, boltok és talán még egy kaszinó is helyet kapna. Az első becslések szerint körülbelül 350 millió dollárba kerülő fejlesztés jelentős lépés lenne afelé, hogy Montenegrót a Balkán Monacójaként emlegessék.

Ehhez az is hozzájárulhat, hogy - a hírek szerint - a Four Seasons szállodalánc a mediterrán térségbe szánt első hotelját 2010-ben itt nyitná meg. Roman Abramovics pedig egy közel 13 kilométeres partszakaszt szemelt ki saját beruházásainak.

Tovább élénkíti az érdeklődést Montenegró iránt, hogy a közelmúltban olyan hírességek is megjelentek - potenciális nyaralóhely iránt kutatva -, mint Michael Douglas és Catherine Zeta-Jones, Michael Schumacher vagy éppen a teniszező Williams-nővérek. Montenegró további hatalmas előnye, hogy viszonylag közel van Oroszországhoz, ahol évről évre nő a dollármilliárdosok száma, a természeti környezet pedig még szinte érintetlen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?