Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Moody's is vizsgálódik

2006.09.22. 19:50
A Moody's Investors Service szerint kétséges, hogy ha a jelenlegi kormányfőt eltávolítják, utódja képes lesz-e továbbvinni a megkezdett költségvetési reformokat.

Leminősítési felülvizsgálat alá vette pénteken Magyarország egyébként elsőrendű hosszú futamú forint- és devizakötvény-adósi, valamint devizabankbetéti besorolásait a Moody's Investors Service, amely szerint kétséges, hogy ha a jelenlegi kormányfőt eltávolítják, utódja képes lesz-e továbbvinni a megkezdett költségvetési reformokat.

A leminősítési vizsgálat a Moody's londoni közleménye szerint az "A1" szintű hazai és devizakötvény-adósságra, valamint a hasonló besorolású devizabankbetéti országplafonra vonatkozik.

A döntés a kereskedelmi adósság-kibocsátókra megállapított "Aa1" szintű országplafont - amely az általános törlesztési moratórium valószínűségét méri szuverén nem fizetővé válás esetén -, valamint a hazai valutában vezetett betétek és adósságok "Aaa" szintű országplafonját, vagyis a bármely magyarországi adósságkibocsátónak adható, lehető legmagasabb forintadósi osztályzatot nem érinti.

A leminősítési vizsgálat bejelentése előtt mindössze egy nappal a Fitch Ratings, a legnagyobb európai hitelminősítő közölte Londonban, hogy stabilról negatívra rontja a magyar szuverén adósság nála "BBB plusz" szintű, közepes befektetői besorolásának kilátását.