Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Nagyon sokat dolgozunk a fizetésünkért

2008.04.17. 10:30
Koreában dolgoznak a legtöbbet az emberek. Ott az átlagos heti munkaórák száma majdnem 49 óra. Ez majdnem egy egész munkanappal több, mint hazánkban.

Az OECD tagállamok körében rendszeresített statisztikák szerint Korea vezeti a listát a heti átlagos munkaórák száma alapján. Az ottani munkavállalók heti átlag 48,5 órát dolgoztak 2006-ban – idézi az OECD jelentését a Pénzcentrum.

Az EU tagállamok között minél nyugatabbra tekintünk, annál kevesebb a heti munkaórák száma. A legkevesebb időt Norvégiában és Hollandiában fordítják a főállásban eltöltött munkára, ott átlagosan 33,7 és 30,8 órát dolgoznak egy héten.

A részmunkaidős foglalkoztatás természetesen csökkenti ezt az értéket. Hollandia előnye tehát azzal magyarázható, hogy náluk a legmagasabb az OECD tagállamok közül a részmunkaidőben foglalkoztatottak száma.

Hazánk, a maga 40,3 órás heti munkaidejével a listavezetők közé tartozik, bár a csehek, szlovákok és lengyelek többet dolgoznak nálunk. Az elmúlt évek tendenciáját tekintve azonban csökkenni látszik a munkára fordított heti idő mértéke, de hazánkban még lényegesen magasabb az OECD tagállamok átlagéinál.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?