Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Külföldön hasít a Nike

2001.12.21. 10:24
Kapcsolódók (1)
Jól teljesített a Nike a legutóbbi negyedévben, bár Amerikában kevesebb sportcipőt adtak el, mint egy évvel korábban. A magas profitot az európai, afrikai és ázsiai piac hozta a sportruházati óriáscégnek.
Erős külföldi eladásai húzták fel 8 százalékkal 129 millió dollárra a világ legnagyobb sportruházati cégének nyereségét. A következő negyedév is ígéretesen néz ki, hiszen a december és április közötti időszakra szóló rendelések szintén 8 százalékkal haladják meg a tavalyi értéket.

Otthon lemaradt

A cég annak ellenére teljesített ilyen jól, hogy legklasszikusabb versenyszámában, az amerikai sportcipő-eladásokban gyengélkedett, hiszen profitja két százalékot esett. Ezt a ruhák és a kiegészítő felszerelések erős eladásai azért ellensúlyozták, így hazai pályán összességében 3 százalékkal domborított jobban a tavalyinál.

Idegenben még menő

Bezzeg külföldön igencsak rakétázott a Nike. Az európai körzetben - ide tartozik az afrikai kontinens is - a kelendő cipőknek köszönhetően 14 százalékkal ugrott meg a forgalom, amely elérte az 583 millió dollárt. Az ázsiai-óceániai szekció szintén nagyot fejlődött, 11 százalékkal 325 milliós forgalmat produkálva.

A Nike részvényei az idén 5 százalékot vesztettek értékükből New Yorkban, ami jó teljesítmény, hiszen a Standard & Poor's 500-as indexe közel 13 százalékot zuhant ez idő alatt.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft