Ágnes
-1 °C
2 °C

A Tchibo és Hamburg városa akarja megvenni a Beiersdorfot

2003.10.13. 10:50
A Tchibo kereskedelmi konszern Hamburg városával karöltve akarja megvenni a Nivea terméksoráról ismert Beiersdorf kozmetikai céget - a Wall Street Journal Europe hétfői száma szerint.
A lap úgy tudja, hogy a Tchibo és Hamburg városa az eladásra kínált 43,6 százalékos részesedés nagy részét megvenné. A hamburgi városi tanács kész az ajánlathoz "egymilliárd euróval vagy annál is nagyobb összeggel" hozzájárulni.

A Procter and Gamble is érdeklődik

A családi tulajdonban lévő Tchibo Holding kávéfeldolgozónak jelenleg 30 százalékos a tulajdonrésze a Beiersdorfban, és régóta hangoztatja, hogy növelni akarja tulajdonészét. A Tchibo már tavaly bejelentette, hogy érdekli az Allianz Beiersdorf-része. A cég a Reemstma dohányipari konszernben volt többségi tulajdonának eladása után meg is kísérelte a vételt, de csak a szándéknyilatkozatig jutottak. A tárgyalások az eltérő vételár-elképzeléseken buktak el. Érdeklődik a német kozmetikai cég iránt az amerikai Procter and Gamble is.

A Tchibo és Hamburg városa kész az utóbbi tizenkét hónap átlagárát fizetni az Allianz tulajdonában lévő Beiersdorf-részvényekért - írta a lap. Ez 107 euró részvényenként, és így a részesedés vételéra 3,95 milliárd euró lenne. A felek a héten fognak az ajánlatról tárgyalni. Dieter Ammer, a Tchibo elnöke az Allianz vezetéséhez írott levelében közölte, hogy az ügyletet az év végéig szeretné lezárni.