Koronavírus adatok

2021. dec. 01.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Elza
3 °C
8 °C

Épül a világ legdrágább lakóparkja

2008.02.18. 15:29
Recesszió és válság ide vagy oda, a szuper-gazdagok nem rendültek meg, szinte sorban állnak a világ legdrágább lakóparkjának lakásaiért. A Londonban megtalálható, csupán két év múlva elkészülő One Hyde Park lakásárainak csak a csillagos ég szabhat határt.

A Richard Rogers által tervezett luxus-lakópark 80 lakásának fele már elkelt, annak ellenére, hogy a projektet csupán 2010-ben fejezik be. A lakásokkal foglalkozó ingatlanügynökség adatai szerint az értékesített lakások értéke már meghaladta az 500 millió fontot (177 milliárd forint), a lakásonkénti átlagár pedig elérte a 20 millió fontot (7 milliárd forint).

Szoba kilátással a hétmilliárdos lakásban (forrás: Times Online)

A londoni One Hyde Park lakásaiért többek között olajmágnások, orosz oligarchák, hedge-fund kezelők vannak versenyben. A vásárlók megoszlása hűen tükrözi London nemzetközi jellegét, ugyanis az újdonsült lakástulajdonosok 39 százaléka Ororszországból, 25 százaléka Közel-Keletről, 14 százalék Nagy-Britanniából, 11 százalék pedig Európa többi részéről érkezik.

A pletykák szerint az eddigi legmagasabb lakásár 100 millió fontot (35 milliárd forintot) tett ki. A luxushoz hozzá tartozik, hogy föld alatti folyosó köti majd össze a lakóparkot a közeli Mandarin Oriental hotellel, melynek személyzete hivatott a lakók igényeit kiszolgálni.