Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lemondott az Egyesült Államok pénzügyminisztere

2002.12.06. 16:28
Paul O'Neill, az Egyesül Államok pénzügyminisztere pénteken bejelentette lemondását. A Reuters értesülései szerint a minisztert a Fehér Ház kérte fel a távozásra.
A miniszter levélben értesítette az elnököt lemondási szándékáról. A levélben megköszönte a lehetőséget, és megtiszteltetésnek nevezte, hogy ezekben a nehéz időkben a nemzetet szolgálhatta. A minisztérium szóvivője szerint O'Neill "néhány héten belül" távozik.

Utód még nincs

O'Neill utódának neve egyelőre nem ismert. Szintén pénteken jelentette be lemondását Larry Lindsey, az elnök egyik fő gazdasági tanácsadója. Szakértők szerint a miniszter lemondása várható volt, mert O'Neill, aki korábban az Alcoa alumíniumipari csoport elnök-vezérigazgatója volt, nem igazán jött ki a republikánusokkal a Kongresszusban, és Wall Street sem támogatta, írja a CNN.

A vártnál magasabb munkanélküliség

Sokan azért kritizálták a minisztert, mert túlságosan optimista volt a recesszió végével, a gazdasági fejlődés felgyorsulásával kapcsolatban, és ezért nem is hozott meg bizonyos gazdaságösztönző döntéseket. A bejelentés néhány órával azután került nyilvánosságra, hogy a pénzügyminisztérium közölte: novemberben a vártnál magasabb, hatszázalékos volt a munkanélküliség.