Sára, Márió
2 °C
6 °C

Élménypark a munkát nem ismerőknek

2003.06.04. 13:49
A Georgiában épülő Global Village & Discovery Center látogatói megtudhatják, hogyan élnek a szegényebb országokban, és még kétkezi munkát is végezhetnek.
A parkot a Habitat for Humanity segélyszervezet építi, a megnyitó június hetedikén lesz, közölte a BBC. A Magyarországon is jelenlévő szervezet általában rászoruló családokkal együtt adományokból, önkéntes segítőkkel épít házakat a világ nyolcvanhét országában. A megnyitón ott lesz Jimmy Carter volt amerikai elnök is, aki rendszeresen részt vesz a szervezet munkájában (Carter magyarországi építkezéseken is segített).

Nézelődés és építkezés

A Habitat saját bevallása szerint azért építette a parkot, hogy megmutassa az amerikaiaknak, milyen a valódi szegénység. A látogatók itt egyrészt megtekinthetik a legszegényebb ázsiai, afrikai, közép-amerikai települések jellegzetes épületeit, másrészt meglátogathatják a Habitat által felhúzott épülteteket, sőt maguk is részt vehetnek az építkezésekben. A leglelkesebbek a parkban rögtön jelentkezhetnek külföldi munkákra.

Hetvenezer látogató

Millard Fuller, a Habitat for Humanity alapítója arra számít, hogy a huszonhatezer négyzetméteres park évente legalább hetvenezer turistát vonz majd. A szervezet georgiai központját eddig is tizenkétezer látogató kereste fel évente.