Szabolcs
20 °C
35 °C

Pengeváltás a Gillette és az Energizer között

2003.08.13. 16:13
Jogi úton próbálja megakadályozni a Gillette vetélytársa legújabb borotvájának piacra dobását. A cég lopással vádolja az Energizert, azt állítva, hogy riválisuk az általuk kidolgozott technológiát használta fel a legújabb négypengéjű borotvájához.
Jogi lépéseket tervez a Gillette, a Mach3 hárompengéjű borotva forgalmazója az Egyesült Államokban, hogy megakadályozza: riválisa, az Energizer piacra dobja a négypengéjű borotvát - tudta meg a BBC.

A négy penge szabadalmi jogokat sért

A Gillette azt állítja, hogy a Quatro, a jövő hónapban piacra kerülő négypengéjű borotva, megsérti a szabadalmi jogokat. Szerintük a rivális cég azt a Gillette által kifejlesztett technológiát alkalmazza, amit a cég legsikeresebb termékénél, a hárompengéjű Mach3-nál használtak.

"Az Energizer, mely a Quatrot állította elő, tőkét próbál kovácsolni a Mach3 kiválló teljesítményéből" - állítja Eric Kraus, a Gillette szóvivője. "Nehéz ugyanis elképzelni azt, hogy ugyanazt a technológiát véletlenül használták fel a Quatro gyártásánál." A Mach3 borotvából egyébként tavaly több mint kétmilliárdot adtak el.

Az Energizer egyelőre nem kívánta a BBC-nek kommentálni riválisa jogi lépését.

Nagy a verseny

A jogi lépésekkel azt szeretnék elérni, hogy a bíróság megakadályozza az Energizert négypengéjű borotvájának piacra dobását. Mind az Energizer, mind a Gillette termékeik drága reklámozásába kezdett. A Gillette piacvezető a borotvapiacon, de most újabb vetélytárssal néz szembe, mióta az Energizer megvette a Schick-Wilkinson Sword márkát.