Hermina
15 °C
27 °C

Csődvédelmet kért a Penthouse kiadója

2003.08.13. 12:22
A szexoldalak terjedése miatt a példányszám visszaesett, a vállalat veszteséges lett és eladósodott. A csődvédelem alatt a kiadó rendezheti gazdálkodását.
A General Media évek óta pénzügyi gondokkal küszködik. A cég könyvvizsgálója májusban szerződést bontott a vállalattal, miután nem tudták rendezni a könyveléssel kapcsolatos vitájukat. Az illetékes hatóságok júniusban vizsgálatot indítottak a General Media 2002-es és 2003-as pénzügyi jelentésével kapcsolatban, közölte a BBC.

A pénzügyi problémák a lapkiadást is érzékenyen érintették, az augusztusi Penthouse még mindig nem jelent meg. Bob Guccione laptulajdonos tavaly áprilisban már kijelentette, hogy az erotikus témájú internetes oldalak terjedése miatt a lappiacon már nincs jövője a szexszel foglalkozó kiadványoknak.

Keményebb fotók

A kiadó a szexoldalak terjedésére reagálva annak idején egyre keményebb fotókat szerepeltetett a Penthouse-ban. Emiatt azonban az újság egyre több standról kiszorult, és az eladott példányszám visszaesett. A forgalom 1997 és 2001 között 33 százalékkal csökkent, a 2000-es 5,5 millió dolláros nyereséget 2001-ben tízmillió dolláros veszteség követte. A kiadó adóssága 2002-re elérte az 52 millió dollárt.

Megjelenik az augusztusi szám

A cég a csődvédelem alatt megpróbálhatja stabilizálni működését. A vállalat közleménye szerint a lapkiadást folytatják, az augusztusi számot várhatóan 19-én megjelentetik. A cég anyavállalatát a Penthouse Internationalt a csődvédelem nem érinti.