Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
0 °C
7 °C

Rekordveszteség a Philipsnél

2003.02.11. 09:03
Sikerült alulmúlnia eddigi negatív rekordját a Philipsnek, amely 3,2 milliárd eurós veszteséggel fejezte be a múlt évet.
Még a legendás negyedik negyedév sem segített a vergődő cégnek: ekkor - hiába a karácsony - 4 százalékkal esett a forgalom, egész évre pedig összejött a 3,2 milliárd eurós bukta a 2001-es 2,6 milliárd után, ami akkor sokkolóan hatott a részvényesekre.

Pedig többször is nyilvánosan esküdözött a vezetés, hogy 2002-ben ez nem ismétlődhet meg. Nem nőtt azonban a kereslet a félvezetők iránt, amelyek a bevétel jelentős részét hozzák a holland multinak.

Nem rózsás a közeljövő sem

A Philips most már arról beszél, hogy rövid távon sem lát javulást a gazdaság helyzetében. A dollár gyengélkedése csökkentheti a vállalat forgalmát és nyereségét, a padlón lévő tőzsdék miatt befektetéseit és nyugdíjalapját is le kell értékelnie.

A Philips kezében többek között Vivendi Universal, LG Philips Displays és Atos Origin papírok vannak, melyek árfolyama összesen mintegy 3 milliárd eurót vesztett tavaly értékéből. A cég nehéz helyzete miatt átszervezte tevékenységét és a veszteséges ágazatokból el is bocsátott mu7nkatársakat, ami 1 milliárd eurós költséggel járt, de egyelőre nem hozott érzékelhető eredményt.  • Vennék
  • Hírek