Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Homokot a sivatagba: Olaszország pizzát importál

2002.09.23. 15:35
A hétvégi olaszországi pizzabojkottal egy időben jelentette be büszkén a skót Cosmo Pasta Company, hogy 750 ezer pizzát szállít Olaszországba egymillió angol font (383 millió forint) értékben.
A cég pályázaton nyerte el az értékes rendelést, és két éven keresztül szállítja a pizzát a füves skót dombokról Itália napfényes tájaira. Az írek közel húsz éve készítik az olasz ételkülönlegességet, s most természetesen nagyon büszkék arra, hogy nagy tételben szállíthatnak a pizza őshazájába. A szerződés következtében a cég csaknem 50 százalékkal növeli alkalmazottainak számát.

Kiéhezett olaszok

Mint ismeretes, az olasz Aduc fogyasztóvédő egyesület egynapos vásárlói sztrájkot hirdetett hétvégére, hogy Itália polgárai kifejezhessék felháborodásukat az euró okozta jelentős áremelkedés miatt. Az akció az ország összes éttermére, büféjére, üzletére és szupermarketjére kiterjedt.

A bojkott számszerű eredményei még nem ismeretesek, de valószínű, hogy az önmegtartóztatástól még jobban megnő az olaszok étvágya, szükség lesz tehát a skót szállítmányokra.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!