Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Playboy-nyuszi-Barbie mutánsok a piacon

2001.11.30. 12:36
A Playboy-vállalatcsoport piacra dobja modelljei műanyagbaba-változatát. A cég közleménye szerint a negyven centi magas babák "anatómiailag pontosak, bőrük selymes", áruk pedig körülbelül ötven dollár (tizennégyezer forint).
A Playboy Entertainment a Stronghold Groupot bízta meg évente három modell babaváltozatának elkészítésével, a szerződés öt-tíz évre szól - közölte a BBC. Egy-egy bábuból csak harmincezer példány készül, ezek kétharmadát az amerikai piacon értékesítik.

Miért épp a tenyérlenyomat?

A babákhoz többféle fehérneműt is mellékel a gyártó. A gyár képviselője szerint ezek lesznek minden idők legrészletesebben kidolgozott babái, hisz még a tenyér vonalai is láthatók lesznek rajtuk.

Reklámcsajjal indítanak

Az első plasztiklány a Guess? Jeans korábbi modellje, 1997-es Playmate, Victoria Silvstedt lesz. Ez a baba a közeljövőben a boltokba kerül, és márciusig lesz kapható.

Javuló eredmények

A Playboy Enterprises novemberi üzleti jelentésében arról számolt be, hogy a cég harmadik negyedévi működési nyeresége 2,2 millió dollár, míg egy évvel korábban a cég még kétmillió dolláros veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. Ugyanakkor a cégcsoport tiszta vesztesége 2,1 millió dollár lett a harmadik negyedévben, ez egy évvel ezelőtt még hat és fél millió volt. A Playboy Entertainment többek között a Playboy TV-nek köszönhetően nyereséges volt, míg a Playboy Online csökkentette veszteségét. A cég októberben bejelentett költségcsökkentő programja várhatóan kedvezően befolyásolja a negyedéves eredményt.