Szilvia
5 °C
16 °C

Bennfentes kereskedésért börtönözték be a pornósztárt

2002.10.24. 12:05
Három hónapos letöltendő szabadságvesztésre ítélték a szakmában csak Marilyn Starr néven ismert Kathryn Gannont, mert felhasználta bankelnök szeretőjének tippjeit.
"Nem félek. Kanadai vagyok és megbirkózom vele" - kommentálta a pornóiparban csak Marylin Starr néven ismert Kathryn Gannon, hogy letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

A nagy fúzió

Kathryn Gannon
Gannon a pornó és a gazdaság soha nem látott fúzióját valósította meg a "Marilyn megkorbácsolja a Wall Streetet" című filmjével, amelynek apropóját a szőke színésznő saját sztorija adta. Ugyanis Kanadába kellett menekülnie, miután a hatóságok keresni kezdték a bennfentes részvényügylet miatt. Az egyesülés előtt álló cégekre vonatkozó tippet a színésznő akkori szeretőjétől, James McDermott Jr.-tól, a Keefe, Bruyette & Woods befektetési bank egykori elnökétől kapta. A nőt később elkapták és visszavitték az Egyesült Államokba, ahol óvadék ellenében szabadlábon védekezhetett.

A naiv lány bukta a legnagyobbat

A bűncselekmény a mostanában ismertté vált hasonló esetekhez képest pitiáner, hiszen Gannon 80 ezer, míg másik szeretője, Anthony Pomponio üzletember, akivel megosztotta a bűnös tippet, 86 ezer dollárt kaszált. Gannon állítása szerint teljesen tönkrement a perben, hiszen félmillió dollárt fizetett ki ügyvédeinek.

A sztár szerint McDermott azért adott neki tippeket, hogy a nyereségből szakíthasson a bűnös pornóiparral. Gannon úgy látja, hogy azért bukott el, mert naiv fiatal lány, aki bedőlt idősebb barátjának.

A befektetési bankárt egy másik bíróság korábban egyébként elítélte bennfentes részvénykereskedelemért, ám a vádat később ejtették és az üzletembert csak 5 hónapra ültették le, éppen annak fejében, hogy valljon a pornószínésznő ellen. Az amerikai sajtó szerint Gannon azért nem úszta meg felfüggesztettel, mert a híres Martha Stewart hasonló részvényügylete miatt a téma körül hatalmas a publcitás.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?