Ágnes
-5 °C
2 °C

Csődbe ment a német Photo Porst

2002.06.25. 08:56
Csődeljárást kért maga ellen a német Photo Porst AG fotócikk-kereskedelmi hálózat. A Napi Gazdaság információi szerint az eljárás nem érinti az ugyanilyen márka alatt működő magyar hálózatot.
Az 1919-ben Hans Porst által alapított Photo Porstot és vele a magyar leányvállalatot 1995-ben vette meg a belga Spector Photo Group NV, amely azonban tavaly egy márkáért eladta a csoport veszteséges német tagját a PixelNet AG-nek.

A tavaly 220 millió eurós forgalmú és 5,4 millió eurós veszteségű társaságon azonban már ez sem segített, hiszen a német fotócikk-kereskedelmi piac drasztikus forgalomcsökkenése miatti árverseny és a visszaeső mobiltelefon-eladások után nem maradt más, csak a csőd.

A Főfotó belga kézben maradt

A belga kézben maradt, így a német csődben nem érintett magyar érdekeltség, a 747,6 millió forint jegyzett tőkéjű Főfotó Kft. itthon gyakorolja a franchise jogokat, illetve használhatja a logót.

A cégnek mintegy háromszáz boltja van, közülük csaknem ötven saját üzlet, a többi franchise rendszerben működik. A Főfotó 100 százalékban a Spectoré.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!