Ferenc, Olívia
-3 °C
2 °C

Kocsit a Quelle katalógusából

2003.06.18. 08:38
Személygépkocsit is árul Németországban a Quelle, de a hazai bevezetésre még várni kell. A cég internetes oldalán egyelőre négy márkából és három színből lehet választani.
Mintegy egy évig tartó marketingakciót követően két hete - darabját 1990 eurós áron - 50 darab Smart kiskocsit sorsolt ki a katalógusos vásárlás ősének számító németországi Quelle - mondta el a Napi Gazdaságnak Kanizsai Zsuzsanna, a Quelle Kft. ügyvezetője. A sorsolás rendkívüli népszerűségét jellemzi, hogy az 50 autóra több mint 5 millióan jelentkeztek. Ezen felbuzdulva döntött úgy a németországi Quelle, hogy internetes oldalukról június elejétől gépkocsikat is lehet rendelni.

Négy autó, három szín

A listaárnál mintegy 22 százalékkal olcsóbban egyelőre négy márkát (Ford, Volkswagen, Nissan és Smart) árusítanak ezüst, fekete és kék színben, de a kínálat várhatóan bővül. A bevezetés óta eltelt rövid idő miatt egyelőre nem lehet összegezni a tapasztalatokat, így a szállítási időről sem lehet tudni konkrétumot - tette hozzá Kanizsai.

Itt is megjelenhet

Az ügyvezető elmondta, hogy megvizsgálják a Quelle világában új dimenziót jelentő értékesítés magyarországi bevezetési lehetőségeit is. Ennek érdekében az ügy már nyáron napirendre kerül, de a konkrétumokkal megvárják a németországi értékesítés tapasztalatait. Így döntés legkorábban késő ősszel várható, hiszen addig a kereskedőkkel is tárgyalni kell - tette hozzá Kanizsai.

Importengedélyezési problémák

Májusban mintegy négy hétig szállítási nehézségekkel küzdött a Quelle Magyarország. Kanizsai elmondta: a tízéves fennállás során először fordult elő, hogy importengedélyezési problémákkal kellett szembenézni. Kanizsai szerint a legnagyobb problémát az erkölcsi veszteség jelenti, hiszen így csökkenhetett a vevők elégedettsége. Az azóta megoldódott problémáról a vevőket levélben értesítették, és kedvezményeket is nyújtottak.