Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

A Qwest elismerte a könyvelési hibákat

2002.07.29. 12:27
A legnagyobb amerikai helyi távközlési szolgáltató elismerte, hogy rosszul könyvelt 1,16 milliárd dollárnyi bevételt, ezért 1999-es, 2000-es és 2001-es eredményéről új jelentést készít.
A Qwest könyvelési gyakorlatával kapcsolatban már korábban felmerült a gyanú, és már meg is indult a vizsgálat. A cég 26,5 milliárdos adóssággal küszködik, de nem kér csődvédelmet - ellentétben a WorldCommal vagy a Global Crossinggal. A Qwest könyvvizsgálója az Arthur Andersen volt.

Ugyanakkor, a BBC értesülései szerint a cég a 2002-es előrejelzését is módosítja. A módosítást a cégvezetés szerint nem a hibás könyvelés, hanem a világgazdaság, illetve a telekomszektor rossz állapota indokolja.

A Qwest bejelentette azt is, hogy jó eséllyel nem tudja teljesíteni az amerikai szövetségi tőzsdefelügyelet (SEC) rendelkezését, amely szerint a legnagyobb amerikai vállalatoknak - a korábbi sorozatos könyvelési botrányok miatt - augusztus 14-éig meg kell erősíteniük legutóbbi eredmény-beszámolóikat.

A deviza- és értékpiacok most már gyakorlatilag érzéketlenek az ilyen hírekre. Hétfőn, közép-európai idő szerint délelőtt fél 11-kor a dollár 119,21 jen volt a londoni bankközi devizapiacon, 0,42 jennel drágább a pénteki késői londoni árfolyamnál. Az euró 98,72 dollárcenten gyakorlatilag stagnált, közölte az MTI.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?