Háromezer dollár egy kiköpött rágóért

2002.04.11. 15:30
Már háromezer dollár felett tart a licitálás azon az internetes árverésen, ahol egy baseballsztár kiköpött rágógumiját értékesítik. Az aukciót kicsit megzavarta, hogy egyesek szerint a rágó nem is a játékostól származik.
A történet március hetedikén kezdődött, mikor az Arizona Diamondbacks az Oakland ellen játszott Tucsonban. A meccs egyik pillanatában a sztárjátékos Luis Gonzalez kiköpte a rágógumiját, ami felkeltette egy élelmes néző érdeklődését. Jason Gabbert a mérkőzés után lement a pályára és megkért egy biztonsági őrt, hogy adja neki a fűben heverő ereklyét - közölte az AP hírügynökség.

Nem várt siker

Gabbert a rágót honlapján árverésre bocsátotta, és a licitálás nem várt sebességgel be is indult. Az édesség gyártója, a Topps Co. 3200 dollárt ajánlott a darabért, de ezt egy pennsylvaniai diák 3275-tel felülmúlta.

A biztonsági főnök szerint ez a rágó nem is az

Ekkor azonban megjelent a színen Tom Vigilante, az említett biztonsági őr főnöke, és azt állította, hogy beosztottja semmit nem adott át Gabbertnek. A Vigilante Security Services vezetője szerint az őr elmesélte, hogy nem volt hajlandó a nyálas maradványért lehajolni, és Gabbertet nem engedte be a pályára, ezért az felszedett egy másik rágót, és most azt árulja. Gabbert szerint Vigilante csak azért jelentkezett, mert fél, hogy az eset miatt a stadion felbontja szerződését a biztonsági céggel.

Priusz és jótékonyság

Gabbert szavahihetőségét ugyanakkor megkérdőjelezheti, hogy 1993-ban elítélték, miután Aaron Sele dobójátékos nevével nyitott számlát Észak-Dakotában. 1997-ben azzal vádolták, hogy jogosítványokat hamisított, és más nevére szóló hitelkártyákkal vásárolt. Gabbert elismerte, hogy a múltban követett el hibákat, de közölte, hogy senkit nem akar átverni, és az árverésen befolyó összeget egy minnesotai középiskola javára ajánlja fel.

DNS-vizsgálat helyett új rágás

Ezek után többen felvetették, hogy az ereklye hitelességét DNS-vizsgálattal lehetne igazolni. Ezen a ponton azonban közbelépett a főszereplő, Luis Gonzalez. "A helyzet kezd komolyan elfajulni" - mondta, és bejelentette, hogy hajlandó tanúk előtt egy új rágót elrágni, majd kiköpni, és ezt a legtöbbet licitálónak felajánlani. A nyilvános rágást a tucsoni 93.7 KRQ rádió is közvetíti, az árverés április 15-én zárul.  • Bérelnék
  • Bankszámla