Jolán
2 °C
4 °C

Háromezer dollár egy kiköpött rágóért

2002.04.11. 15:30
Már háromezer dollár felett tart a licitálás azon az internetes árverésen, ahol egy baseballsztár kiköpött rágógumiját értékesítik. Az aukciót kicsit megzavarta, hogy egyesek szerint a rágó nem is a játékostól származik.
A történet március hetedikén kezdődött, mikor az Arizona Diamondbacks az Oakland ellen játszott Tucsonban. A meccs egyik pillanatában a sztárjátékos Luis Gonzalez kiköpte a rágógumiját, ami felkeltette egy élelmes néző érdeklődését. Jason Gabbert a mérkőzés után lement a pályára és megkért egy biztonsági őrt, hogy adja neki a fűben heverő ereklyét - közölte az AP hírügynökség.

Nem várt siker

Gabbert a rágót honlapján árverésre bocsátotta, és a licitálás nem várt sebességgel be is indult. Az édesség gyártója, a Topps Co. 3200 dollárt ajánlott a darabért, de ezt egy pennsylvaniai diák 3275-tel felülmúlta.

A biztonsági főnök szerint ez a rágó nem is az

Ekkor azonban megjelent a színen Tom Vigilante, az említett biztonsági őr főnöke, és azt állította, hogy beosztottja semmit nem adott át Gabbertnek. A Vigilante Security Services vezetője szerint az őr elmesélte, hogy nem volt hajlandó a nyálas maradványért lehajolni, és Gabbertet nem engedte be a pályára, ezért az felszedett egy másik rágót, és most azt árulja. Gabbert szerint Vigilante csak azért jelentkezett, mert fél, hogy az eset miatt a stadion felbontja szerződését a biztonsági céggel.

Priusz és jótékonyság

Gabbert szavahihetőségét ugyanakkor megkérdőjelezheti, hogy 1993-ban elítélték, miután Aaron Sele dobójátékos nevével nyitott számlát Észak-Dakotában. 1997-ben azzal vádolták, hogy jogosítványokat hamisított, és más nevére szóló hitelkártyákkal vásárolt. Gabbert elismerte, hogy a múltban követett el hibákat, de közölte, hogy senkit nem akar átverni, és az árverésen befolyó összeget egy minnesotai középiskola javára ajánlja fel.

DNS-vizsgálat helyett új rágás

Ezek után többen felvetették, hogy az ereklye hitelességét DNS-vizsgálattal lehetne igazolni. Ezen a ponton azonban közbelépett a főszereplő, Luis Gonzalez. "A helyzet kezd komolyan elfajulni" - mondta, és bejelentette, hogy hajlandó tanúk előtt egy új rágót elrágni, majd kiköpni, és ezt a legtöbbet licitálónak felajánlani. A nyilvános rágást a tucsoni 93.7 KRQ rádió is közvetíti, az árverés április 15-én zárul.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?