Jácint
17 °C
31 °C

Tízezer dollárért kelt el a kiköpött rágó

2002.04.17. 12:32
Curt Mueller, a Mueller Sports Medicine nevű cég tulajdonosa kínálta a legtöbbet azért a kiköpött rágógumiért, amit Luis Gonzalez baseballjátékos rágott egy tucsoni mérkőzésen. Az ereklyét a meccs után egy néző felszedte, és honlapján árverezte el.
Az árverés húsz dollárról indult Jason Gabbert oldalán, és a licitek meglepő sebességgel nőttek - közölte az AP. Az édesség gyártója, a Topps Co. 3200 dollárt ajánlott a darabért, de ezt egy pennsylvaniai diák 3275-tel felülmúlta.

Kié a rágó?

A fiatalember később visszavonta ajánlatát, mert az ereklye eredetiségével kapcsolatban kétségek merültek fel. A stadion biztonsági szolgálata szerint Gabbert nem mehetett be a pályára, ezért egy találomra felkapott rágót kezdett el árulni.

Újra rághat

Mikor egyesek azt javasolták, hogy DNS-vizsgálattal győződjenek meg a maradvány eredetéről, az Arizona Diamondbacks sztárja közbelépett, és bejelentette, hogy inkább tanúk előtt elrág és kiköp egy új rágót, és azt küldi el a legtöbbet ajánlónak.

Jótékony célra

Ezek után a licitálás töretlen lendülettel folyhatott tovább, és az ár zárásra elérte a tízezer dollárt. Az összeget Gabbert egy minnesotai középiskola javára ajánlotta fel.