Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tízezer dollárért kelt el a kiköpött rágó

2002.04.17. 12:32
Curt Mueller, a Mueller Sports Medicine nevű cég tulajdonosa kínálta a legtöbbet azért a kiköpött rágógumiért, amit Luis Gonzalez baseballjátékos rágott egy tucsoni mérkőzésen. Az ereklyét a meccs után egy néző felszedte, és honlapján árverezte el.
Az árverés húsz dollárról indult Jason Gabbert oldalán, és a licitek meglepő sebességgel nőttek - közölte az AP. Az édesség gyártója, a Topps Co. 3200 dollárt ajánlott a darabért, de ezt egy pennsylvaniai diák 3275-tel felülmúlta.

Kié a rágó?

A fiatalember később visszavonta ajánlatát, mert az ereklye eredetiségével kapcsolatban kétségek merültek fel. A stadion biztonsági szolgálata szerint Gabbert nem mehetett be a pályára, ezért egy találomra felkapott rágót kezdett el árulni.

Újra rághat

Mikor egyesek azt javasolták, hogy DNS-vizsgálattal győződjenek meg a maradvány eredetéről, az Arizona Diamondbacks sztárja közbelépett, és bejelentette, hogy inkább tanúk előtt elrág és kiköp egy új rágót, és azt küldi el a legtöbbet ajánlónak.

Jótékony célra

Ezek után a licitálás töretlen lendülettel folyhatott tovább, és az ár zárásra elérte a tízezer dollárt. Az összeget Gabbert egy minnesotai középiskola javára ajánlotta fel.