Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szingapúr elvesztette a rágógumi-háborút?

2002.11.14. 12:20
Nagy valószínűséggel feloldják azt a 10 esztendős tilalmat, amely a rágógumiimportra vonatkozik; ez a lépés része lehet annak az erőfeszítésnek, amely az Egyesült Államokkal megkötendő szabadkereskedelmi megállapodás megkötésére irányul.
A tilalom feloldása is eleme a leendő szabadkereskedelmi megállapodásról folytatott tárgyalásoknak - mondta el Lee Hsien Loong miniszterelnök-helyettes.

Szingapúr 1992-ben tiltotta meg a rágógumi-behozatalt; indokként a vonatok, autóbuszok és járdák megtisztításának drágaságát és nehézségét jelölték meg. Az országba látogató külföldieknek saját fogyasztás céljára engedélyezték a rágógumi behozatalát.

Lee jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodik, míg az amerikai tárgyaló delegáció Szingapúrban véglegesíti a megállapodás részleteit.

A szabadkereskedelmi megállapodás, mely az első ilyen szerződés az USA és egy ázsiai ország között, akár már ezen a héten - egy héttel Robert Zoellick kereskedelmi miniszter szingapúri útja előtt - elnyerheti végleges formáját.