Zelma, Rajmund
-4 °C
-1 °C

Szingapúr elvesztette a rágógumi-háborút?

2002.11.14. 12:20
Nagy valószínűséggel feloldják azt a 10 esztendős tilalmat, amely a rágógumiimportra vonatkozik; ez a lépés része lehet annak az erőfeszítésnek, amely az Egyesült Államokkal megkötendő szabadkereskedelmi megállapodás megkötésére irányul.
A tilalom feloldása is eleme a leendő szabadkereskedelmi megállapodásról folytatott tárgyalásoknak - mondta el Lee Hsien Loong miniszterelnök-helyettes.

Szingapúr 1992-ben tiltotta meg a rágógumi-behozatalt; indokként a vonatok, autóbuszok és járdák megtisztításának drágaságát és nehézségét jelölték meg. Az országba látogató külföldieknek saját fogyasztás céljára engedélyezték a rágógumi behozatalát.

Lee jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodik, míg az amerikai tárgyaló delegáció Szingapúrban véglegesíti a megállapodás részleteit.

A szabadkereskedelmi megállapodás, mely az első ilyen szerződés az USA és egy ázsiai ország között, akár már ezen a héten - egy héttel Robert Zoellick kereskedelmi miniszter szingapúri útja előtt - elnyerheti végleges formáját.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!