Judit
2 °C
7 °C

Sapkát kapnak a raszta buszsofőrök Angliában

2002.07.25. 10:58
Egy angol buszvállalat új fejfedőt mutatott be, amelyet kifejezetten a rasztahajat viselő sofőröknek terveztek. A Travel West Midlands egyik munkatársának jutott eszébe az ötlet, amelyet azután annyira megtetszett a cégnek, hogy a hivatalos egyenruha részévé tették a nagyméretű sapkát - jelentette az Ananova.
A sapkát Brian Bennett, a busztársaság birminghami pályaudvarán dolgozó munkatársa találta ki, mivel a saját dreadlock fürtjei nem fértek el a vállalati egyenruha szabványos méretű kalapja alatt.

A Travel West Midlandsnak anniyra megtetszett az az ötlet hogy a hivatalos egyenruha részévé tették a sapkát, és rövidesen 30 további fejfedőt gyártatnak majd a rasztafári buszsofőrök számára.

Kulturális igény

Phil Bateman, a cég igazgatója azt nyilatkozta: rendkívül fontosnak tartják, hogy a társaságnak rugalmas legyen az alkalmazottak kulturális igényeinek kielégítése terén.

Az igazgató szerint a sapkát megalkotó Bennett "nagyon tehetséges ember", és nagyon örülnek, hogy az ötletét felhasználhatják.

Tiszteld a rasztát!

Raszták
Az Ananova a hír kapcsán emlékeztet egy májusi esetre, amikor szintén Birminghamben egy rasztafárit rövid időre börtönbe csuktak, mivel nem volt hajlandó levenni a sapkáját a bíróságon.

A bíró felszólította a rasztát, hogy vegye le a sapkáját, és a vallását a bíróságon kívül gyakorolja, mire a 43 éves Terence Lynch azt válaszolta: "Tiszteld a vallásom!" A bíró később sajnálkozott az eset miatt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?