Diána
12 °C
27 °C

Sapkát kapnak a raszta buszsofőrök Angliában

2002.07.25. 10:58
Egy angol buszvállalat új fejfedőt mutatott be, amelyet kifejezetten a rasztahajat viselő sofőröknek terveztek. A Travel West Midlands egyik munkatársának jutott eszébe az ötlet, amelyet azután annyira megtetszett a cégnek, hogy a hivatalos egyenruha részévé tették a nagyméretű sapkát - jelentette az Ananova.
A sapkát Brian Bennett, a busztársaság birminghami pályaudvarán dolgozó munkatársa találta ki, mivel a saját dreadlock fürtjei nem fértek el a vállalati egyenruha szabványos méretű kalapja alatt.

A Travel West Midlandsnak anniyra megtetszett az az ötlet hogy a hivatalos egyenruha részévé tették a sapkát, és rövidesen 30 további fejfedőt gyártatnak majd a rasztafári buszsofőrök számára.

Kulturális igény

Phil Bateman, a cég igazgatója azt nyilatkozta: rendkívül fontosnak tartják, hogy a társaságnak rugalmas legyen az alkalmazottak kulturális igényeinek kielégítése terén.

Az igazgató szerint a sapkát megalkotó Bennett "nagyon tehetséges ember", és nagyon örülnek, hogy az ötletét felhasználhatják.

Tiszteld a rasztát!

Raszták
Az Ananova a hír kapcsán emlékeztet egy májusi esetre, amikor szintén Birminghamben egy rasztafárit rövid időre börtönbe csuktak, mivel nem volt hajlandó levenni a sapkáját a bíróságon.

A bíró felszólította a rasztát, hogy vegye le a sapkáját, és a vallását a bíróságon kívül gyakorolja, mire a 43 éves Terence Lynch azt válaszolta: "Tiszteld a vallásom!" A bíró később sajnálkozott az eset miatt.