Lóránt, Loránd
-6 °C
1 °C

Magyar részvényt venni jó

2007.03.22. 08:30
A magyar részvények a legolcsóbbak közé tartoznak Európában, a jelenlegi helyzet kitűnő alkalmat kínál a bevásárlásra - mondják a Bloombergnek nyilatkozó szakemberek.

Állításukat többek között arra alapozzák, hogy a BUX index részvényei átlagosan a tavalyi nyereség 9,3-szorosán forognak, szemben a régió feltörekvő piacot tömörítő MSCI index részvényeinek 10,8-as P/E mutatójával.

Olcsónak találjuk a magyar részvényeket, ezért felülsúlyozzuk őket portfolióinkban. A mostani helyezet kitűnő alkalmat kínál a felhalmozásra - nyilatkozta a hírügynökségnek a Raiffeisen Capital Managementnél 651 millió dollárt kezelő Koch Zoltán. Hasonlóan vonzónak találja a magyar papírok árazását a Citigroup munkatársa, Andrew Howell: ő elsősorban OTP- és Magyar Telekom-részvények vásárlását ajánlja a befektetőknek.

Szintén jó befektetésnek tartja a magyar részvényeket Ralph Luther, a Berenberg Bank alapkezelője, aki az OTP-t és a Molt favorizálja.

Azért nem mindenki ennyire optimista. Dimitri Chatzoudis, az ABN Amro alapkezelője szerint még korai lenne elsietni a bevásárlást, ugyanis először több bizonyítékot szeretne arról, hogy valóban megszűntek a magyar gazdaságot érintő makroökonómiai kockázatok.