Két és fél milliárd eurós RTL-veszteség

2002.03.04. 12:41
Az RTL-csoport hétfőn bejelentette, hogy 2001-ben a társaság 2,5 milliárd veszteséget termelt. A cégcsoport egy évvel korábban még 67 millió eurós nyereségről tudott beszámolni.
A rossz eredményt elsősorban a reklámpiac gyengélkedése okozta - a cégek a gazdasági növekedés lassulása miatt először a reklámra költött összegeket csökkentették - írja a Reuters. "Számításaink szerint a hirdetési piac a közeljövőben nem támad fel, 2002 első felében semmiképp sem számítunk javulásra" - áll a cég közleményében.

A popsztárok jól mennek

A csoport tulajdonában lévő rádiók átlagosan 13 százalékos bevételcsökkenést szenvedtek el, ezt enyhítette néhány tévécsatorna jó szereplése - Nagy-Britanniában a "Pop Idol", Franciaországban a "Pop Stars" című műsor javított leginkább az eredményen.

A francia M6 teljesített a legjobban

A legrosszabbul szereplő csatorna a brit Channel 5 volt kilencszázalékos bevételcsökkenéssel, bár az adó 5,7-ről 5,8 százalékra növelte piaci részesedését. A német RTL és a VOX bevétele 3,5 százalékkal esett, míg a francia M6-é 18 százalékkal nőtt. "Az RTL-csoport több intézkedést is hozott a költségek csökkentése érdekében, és további intézkedéseket tervez. A vezetőség biztos benne, hogy az eredmények ennek hatására jelentősen javulnak majd" - álla a közleményben.  • Tippek
  • Hírek