Virág
0 °C
2 °C

A Ryanair leelőzheti a British Airwayst

2003.06.03. 11:52
A fapados légitársaság nyeresége közel kétharmadával nőtt az egy évvel korábbihoz képest. A cég úgy véli, hogy forgalma három év múlva már nagyobb lehet, mint a Lufthansáé vagy a British Airwaysé.
A társaság tiszta nyeresége 239,4 millió euró volt a márciussal záródó pénzügyi évben - 59 százalékkal több az egy évvel azelőtti 150,4 milliónál. A működési nyereség 263,5 millió euróra nőtt 162,9 millióról, a bevétel 842,5 millió euróra ugrott 624,1 millióról.

125 útvonal

A cég, miután felvásárolta a szintén fapados Buzzt, idén nyáron már 125 útvonalon repül, közölte a BBC. Michael O'Leary vezérigazgató szerint az utasok száma három éven belül elérheti a 24 milliót, és így a Ryanair lehet Európa legnagyobb légitársasága, megelőzve a Lufthansát és a British Airwayst. A Ryanair már most is a legjobb Európában, ha a késések számát, illetve az elvesztett csomagok arányát tekintjük.

Olcsóbb Boeingek

A vezérigazgató ugyanakkor hozzátette, hogy az erős euró, illetve a gyenge dollár miatt a bevételek eladott jegyenként tíz százalékkal is kisebbek lehetnek. A gyenge dollár más szempontból viszont jól jön Európa jelenleg negyedik legnagyobb légitársaságának, hiszen így olcsóbban juthat a korábban megrendelt Boeingekhez.