Valér
4 °C
8 °C

Holnaptól nem repülnek a Sabena gépei?

2001.11.06. 11:14
Belgium eladósodott nemzeti légitársasága, a Sabena szerdán valószínűleg felfüggeszti működését - nyilatkozták kormányzati és vállalati források a Reuters hírügynökségnek.
A társaság, mely ma tartja igazgatótanácsi ülését, értesülések szerint várhatóan formálisan is csődöt jelent. A Sabena októberben két hónapra csődvédelemben részesült egy belga bíróság döntése nyomán.

Nincs mit bejeleteni, mondja szóvivő

"A Sabena gépei nem szállnak fel szerdán" - mondta a BBC-nek egy neve elhallgatását kérő alkalmazott, aki azonban nem tudott semmilyen információval szolgálni arról, hogy meddig maradnak a földön a társaság gépei.

A hírügynökség értesülését a légitársaság szővivője nem volt hajlandó kommentálni, csupán annyit mondott, nincs bejelenteni valójuk a jeggyel rendelkező utasoknak.

Nem sikerült semilyen mentőtervet összehozni

"A menedzsment megerősítette számunkra, hogy a társaság menthetetlenül csődbe megy" - nyilatkozta a BBC-nek a belga pilóták szövetségének egyik képviselője. Annyit a Sabena szővivője is elismert, hogy még nem sikerült semmilyen mentőtervet kidolgozniuk.

A társaság 2 milliárd eurós adósságot halmozott fel, összeomlása után 12 ezer ember veszítheti el állását.