Viola
-6 °C
-2 °C

A szerzetesek levédetik a Saolin nevet

2002.09.27. 13:35
A közép-kínai Saolin-templom szerzetesei megelégelték, hogy annyian élnek vissza nevükkel, ezért hazájukban és külföldön is levédetik a Saolin nevet.
A szerzetesek megalapították a Henan Shaolin Temple Industrial Development Lt. Co-t, hogy a kínai szabadalmi hivatalnál levédethessék a Saolin és a Saolin-templom nevet, közölte az AP. "Kötelességünk megvédeni a nevet, és az ahhoz tartozó hagyományt" - nyilatkozta a Xinhua hírügynökségnek a szerzetesek képviselője.

Sokan használják

A szabadalmi hivatal vizsgálata szerint a világon 117 cég vagy termék nevében szerepel a Saolin név. Kínában több mint száz vállalkozás - köztük bútor- és gyógyszergyárak, élelmiszeripari cégek - használják a nevet, és közülük egy sem kérte a szerzetesek hozzájárulását.

Pert már nyertek

A 496-ban alapított buddhista templom vegetáriánus papjai néhány éve már megnyertek egy pert egy kínai cég ellen, amely hústermékeit a Saolin név felhasználásával reklámozta. A szerzetesek új cégének igazgatója bejelentette, hogy minden szükséges lépést megtesznek azok ellen, akik a nevet kereskedelmi céllal próbálják felhasználni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!