Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

A SAS továbbra is a WTC-vel reklámozza New Yorkot

2001.11.16. 13:24
A Scandinavian Airlines közölte, hogy nem vonja vissza azt a prospektust, amiben a WTC-képeivel, illetve a tornyok tetejéről az utazó elé táruló látvánnyal hirdeti New York-i járatát. Az ok egyszerű: a légitársaságnak nincs pénze új katalógus nyomtatására.
Bár az új Pókember-film plakátjáról és a Microsoft Flight Simulator 2000 játékából is kivették a Világkereskedelmi Központot, valamint egy sor készülő filmből kihagyják azokat a jeleneteket, amikben a tornyok láthatók, a Scandinavian Airlines nem vonja vissza azt a prospektusát, amiben a WTC-vel reklámozza New Yorkot.

Jeges kávé a WTC helyén
Csehországban komoly felháborodást váltott ki egy óriásplakát, amin egy cég jeges kávét reklámozott New York felhőkarcolóival - közölte az Ananova. A plakáton a WTC tornyai helyén egy-egy jeges kávés flakon látható, a szöveg: "Gusto Italiano - nem hiányzik?".

Nincs pénz új katalógusra

Siv Meisingeth, a SAS szóvivője a BBC-nek elmondta: a légitársaság komoly gondokkal küzd, é s jelenleg nincs pénze a katalógusok cseréjére. "A cég nagyon nehéz helyzetben van, 3500 embert kell elbocsátanunk. A prospektus nagyon sokba kerül, ezért nem tudjuk a mostaniakat visszavonni. Legközelebb februárban nyomtatunk újat" - mondta a szóvivő.

A cég elnézést kér

A katalógust még augusztusban, a Világkereskedelmi Központ elleni támadás előtt nyomták ki harmincezer példányban, és dán, norvég, illetve svéd reptereken, utazási irodákban lehet velük találkozni. "Rengeteg prospektust interneten rendeltek tőlünk, ezeket semmiképpen sem tudnánk visszavonni. Természetesen elnézést kérünk azoktól, akiket esetleg megbántunk a döntéssel" - tette hozzá a szóvivő.