Judit
2 °C
7 °C

Sega: már nyereséget hoznak a videojátékok

2002.11.20. 11:53
Üzleti évének első felében - a videojátékok mellett - már nyereséget is termelt a japán Sega Corp., elsősorban a játéktermi eladások felfutásának köszönhetően - írja a Bloomberg.
A Sega a szeptemberben véget ért első félévben 1 milliárd jen (8,17 millió dollár) nyereséget ért el, szemben az egy évvel korábbi, 20,9 milliárdos veszteséggel, miközben forgalma 2,8 százalékkal 95,1 milliárd jenre zsugorodott.

Elemzők szerint a Segának elsősorban az amerikai piacon kell összeszednie magát a szokásosnál gyengébbnek ígérkező karácsonyi bevásárlási szezon előtt, hiszen az Egyesült Államokban egyre keményebb a piaci verseny.

A fő konkurens, az Electronic Arts Inc. például augusztusban 1,16 millió, Madden NFL 2003 elnevezésű amerikaifoci-videojátékot adott el, szemben a Sega saját, hasonló játékából elkelt 144 ezer darabbal. Ez utóbbi a tervezett mennyiség csupán ötödét tette ki.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?