Kornélia
-1 °C
15 °C

A Shell több ezer dokumentumot ásott el

2003.05.31. 10:24
Az amerikai szövetségi ügyészség várhatóan nyomozást indít, miután Las Vegas közelében több ezer elásott céges dokumentumot találtak.
A sivatagba 12 méter mélyen elásott papírok a Shell Texas-New Mexico Pipeline Company nevű leányvállalatához tartoznak. Thomas Rutledge új-mexikói kerületi ügyész szerint egyelőre azt próbálják kideríteni, miért kellett a dokumentumokat eltüntetni, és hogy történt-e bűncselekmény.

Könyvelés és térkép

A BBC értesülései szerint a vállalat kőolajvezetékének közelében talált anyagok között környezetvédelmi jelentések, térképek voltak, sőt a könyvelés egy részét is megtalálták. A papírokat a Texas-New Mexico Pipeline Company egyik alkalmazottja találta meg, amikor egy olajszivárgás miatt kapcsolatban vizsgálódott a területen.

Hulladék?

Tim O'Leary, a Shell houstoni szóvivője közölte, hogy a vállalat is vizsgálatot indít. A szóvivő szerint egyszerűen irodai hulladékról lehet szó, de hozzátette, hogy a cég nem tolerálja az ilyen viselkedést, ezért a vizsgálatot következetesen végigviszik. Thomas Rutledge ezzel kapcsolatban elmondta: "Itt nem szoktak szemetet lerakni, mert nagyon messze van minden lakott területtől. Az is gyanús, hogy ilyen mélyre ástak."