Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Eladta magát a Singer

2004.06.14. 09:35
A márkanév és a varrógépüzletág eladásából akarja tartozásait rendezni és elosztó hálózatát fejleszteni a 150 éves holland cég.
A hollandiai bejegyzésű Singer NV 125 millió dollár készpénzért eladta a bevételeinek 51 százalékát képező varrógépüzletágat és a Singer márkanevet a Kohlberg kivásárló cégnek - tudatta a társaság a hét végén. A cég szeretné kifizetni tartozásait, másrészt a befolyó nettó 71 millió dollárból kiskereskedelmi üzletágát és elosztó hálózatát akarja fejleszteni főleg Ázsiában.

Magyar szál

A több mint 150 éves vállalat főképviselete Magyarországon a Singer Ipari és Kereskedelmi Kft., amely több tucat értékesítési partnerrel dolgozik, ezek között nagy elektronikai áruházak és egy hipermarket is van. A megbízottak hálózata szinte az egész országra kiterjed. Az üzletág mostani eladása Magyarországon kívül Európában a cseh, a dán, a svéd és az olasz értékesítési központot, illetve a brazíliai és a kínai gyárat is érinti.

Kilábaltak a csődből

A Singer 2000 szeptemberében csődvédelmet kapott, s ezután megkezdték az átszervezést. Azóta a társaság jelentős tartozást halmozott fel, ennek egy részét feltehetően most viszszafizetheti. A cég jelenleg 190 országban van jelen 1300 üzlettel, amelyekben főleg tartós fogyasztási cikkeket árusítanak. A Singer 12 ezer közvetlen értékesítővel áll üzleti kapcsolatban világszerte.