Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Rekordár a 666-os felhőkarcolóért

2007.02.06. 16:18
Elkelt New Yorkban a Fifth Avenue 666. szám alatti épület 1,8 milliárd dollárért (360 milliárd forint). Épületért ennyit még soha nem fizettel, jelentette be a Cushman & Wakefield nemzetközi ingatlan-tanácsadó.

A Kushner Companies megvásárolta a Tishman Speyer Propertiestől a 41 emelet magas, 144 ezer négyzetméter alapterületű felhőkarcolót, amely Manhattanben, az 52. és az 53. utca között helyezkedik el. A Fifth Avenue 666. szám alatti épület 1,8 milliárd dollárért, 360 milliárd forintért cserélt gazdát.

Az épület megvásárlása tovább erősíti a Kushner Companies ingatlanholdingot, amelynek portfoliójában jelenleg többi mint 560 ezer négyzetméter irodai, ipari, kiskereskedelmi és lakóingatlan található.

A Cushman & Wakefield New York-i irodájában Arthur Mirante nemzetközi üzletfejlesztési elnök vezetésével bonyolította le az ügyletet.

A Rockefeller Center közelében található Fifth Avenue 666.-ban az irodaterületen kívül megközelítőleg 8 ezer négyzetméter prémium kiskereskedelmi üzlet található. A Fifth Avenue-ra néző kiskereskedelmi egységekben a The NBA Store, Brooks Brothers és Hickey Freeman üzletek találhatóak, amelyek bérleti díja az egyik legmagasabb New Yorkban. Az épület értékét tovább növeli a legfelső emelten található exkluzív Grand Havana Room szivarklub, továbbá a 90 férőhelyes parkoló. Az irodabérlők között néhány jelentős pénzügyi szervezet és ügyvédi iroda is megtalálható, többek között a CitiGroup és az Orrick Herrington.

A Tishman Realty&Construction által 1958-ban átadott épületet 1998-ban, majd 2001-ben felújították. A Tishman Speyer Properties egy másik befektetőcsoporttal együtt 2000-ben vásárolta meg az épületet, amely az egyik legelismertebb A-osztályú "vadásztrófea" Manhattanben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!