Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kirúgták, mert nem dohányzott

2002.10.10. 08:49
Azért vesztette el állását egy holland férfi, mert kiment levegőzni a cigiszüntet tartó kollegákkal. Cégénél ugyanakkor csak a dohányosok mehettek ki munkaidőben.
Az Enschedében lévő, CD lemezeket és DVD-ket gyártó Steeg Packaging nevű cégnél dolgozott Jan Elzenga, aki antinikotinista létére a cigiseknek járó privilégiumokat akarta, vesztére.

Csak a szenvedélybetegek levegőzhetnek

A részmunkaidőben foglalkoztatott férfi bűne az volt, hogy dohányos kollegáival tartott az épületen kívül kijelölt füstölőhelyre. Pedig Elzengát már többször is figyelmeztették, hogy ilyent nem tehet. A cégnél ugyanis az a szabály, hogy a nemdohányzók szünetben csak az épületen belül tartózkodhatnak.

"Azért rúgtak ki, mert nem akartam cigarettázni. Nem hihetetlen?" - nyilatkozta a megrögzött levegőszívó a Twentse Courant Tubantia című lapnak Frenk Harbers igazgató persze másképp látja az esetet. "Azt szeretnénk, ha csak a dohányosok járnának ki. Elzenga tudta, mi a szabály. Nem tartotta be, ezért mennie kellett".