Judit
2 °C
7 °C

Hétfőn nevezik ki az új amerikai pénzügyminisztert

2002.12.09. 11:33
Amerikai lapértesülések szerint Bush elnök John Snow-t, a CSX szállítmányozási vállalat elnökét jelöli a pénteken lemondott pénzügyminiszter, Paul O'Neill helyére. Hivatalos bejelentés hétfőn várható, ha a jelölt átvilágítása időben befejeződik.
A Fehér Ház várhatóan Lawrence Lindsey, a szintén pénteken lemondott elnöki főtanácsadó utódát is megnevezi hétfőn. A legesélyesebb jelölt a Reuters szerint Goldman Sachs korábbi elnöke, Steven Friedman. A jelöléseket a Fehér Ház hivatalosan nem erősítette meg. Dan Murphy, a CSX szóvivője is csak annyit mondott, hogy nincsenek információk a vezérigazgató terveiről.

A 63 éves Snow a legnagyobb amerikai vasúti szállítmányozási cég, a virginiai székhelyű CSX elnök-vezérigazgatója. A közgazdasági és jogi végzettségű cégvezető dolgozott már köztisztviselőként: Ford elnöksége idején a közlekedési minisztérium alkalmazásában állt. A Fehér Ház a New York Times értesülései szerint jelenleg egy háromszázmilliárdos gazdaságélénkítő csomag bevezetését készíti elő, amit Kongresszus, illetve a választók előtt már Snownak kell majd képviselnie.

A vezérigazgató tavaly 2,2 millió dolláros fizetést vett fel, és további tizenegymilliónyi egyéb juttatást kapott a CSX-nél. A vállalat ugyanabban az évben 8,1 milliárdos forgalmat és 957 milliós nyereséget ért el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?