Eufrozina, Kende
4 °C
15 °C

Az elektronikai cikkek és a Playstation húzták a Sony profitját

2002.10.28. 13:34
Jól teljesített a japán Sony szórakoztatóipari és elektronikai óriásvállalat az idei második negyedévben: a nyeresége 48,8 milliárd jen volt a tavalyi második negyedév 600 milliós profitjához képest.
Jól teljesített a japán Sony szórakoztatóipari és elektronikai óriásvállalat az idei második negyedévben: a nyeresége 48,8 milliárd jen volt a tavalyi második negyedév 600 milliós profitjához képest. A világ legnagyobb szórakoztató-elektronikai cikkeket gyártó vállalat eredményében történt látványos javulás elsősorban az elektronikai részlegnek volt köszönhető, amely a tavaly 23,3 milliárd jenes veszteség helyett az idén 26,2 milliárd jen eredményt produkált, elsősorban az audiovizuális termékek és a félvezetők erősödő forgalmának köszönhetően.

Sikeres a Playstation 2

A Playstation 2 sikere a játékrészleg eredményét a tavalyi 4 milliárdról 24,8 milliárd jenre javította, míg a mozifilmek - így például a Pókember vagy a Men in Black II - 9,9 milliárd jent hoztak, szemben a tavalyi 22 milliárd jennel.

A zeneipar válságát a Sony sem kerülhette el, a veszteség 5,6 milliárd jen volt, ami egy kissé több mint tavaly ilyenkor.

A teljes forgalom a szeptemberrel véget ért második üzleti negyedévben 1,789 billió jen volt, a teljes évre vetített profitvárakozás továbbra is 310 milliárd jen.

Erős jen

Az elemzések szerint a Sony eredményét csökkenti az erős jen, mivel a cég a forgalmának mintegy kétharmadát a tengerentúlon bonyolítja. Ugyanakkor a Sony profitja az Aiwa bekebelezésének köszönhetően 36,1 milliárd jennel nőtt.

Az eredmény megfelelt az elemzők várakozásainak.