Judit
3 °C
7 °C

Az elektronikai cikkek és a Playstation húzták a Sony profitját

2002.10.28. 13:34
Jól teljesített a japán Sony szórakoztatóipari és elektronikai óriásvállalat az idei második negyedévben: a nyeresége 48,8 milliárd jen volt a tavalyi második negyedév 600 milliós profitjához képest.
Jól teljesített a japán Sony szórakoztatóipari és elektronikai óriásvállalat az idei második negyedévben: a nyeresége 48,8 milliárd jen volt a tavalyi második negyedév 600 milliós profitjához képest. A világ legnagyobb szórakoztató-elektronikai cikkeket gyártó vállalat eredményében történt látványos javulás elsősorban az elektronikai részlegnek volt köszönhető, amely a tavaly 23,3 milliárd jenes veszteség helyett az idén 26,2 milliárd jen eredményt produkált, elsősorban az audiovizuális termékek és a félvezetők erősödő forgalmának köszönhetően.

Sikeres a Playstation 2

A Playstation 2 sikere a játékrészleg eredményét a tavalyi 4 milliárdról 24,8 milliárd jenre javította, míg a mozifilmek - így például a Pókember vagy a Men in Black II - 9,9 milliárd jent hoztak, szemben a tavalyi 22 milliárd jennel.

A zeneipar válságát a Sony sem kerülhette el, a veszteség 5,6 milliárd jen volt, ami egy kissé több mint tavaly ilyenkor.

A teljes forgalom a szeptemberrel véget ért második üzleti negyedévben 1,789 billió jen volt, a teljes évre vetített profitvárakozás továbbra is 310 milliárd jen.

Erős jen

Az elemzések szerint a Sony eredményét csökkenti az erős jen, mivel a cég a forgalmának mintegy kétharmadát a tengerentúlon bonyolítja. Ugyanakkor a Sony profitja az Aiwa bekebelezésének köszönhetően 36,1 milliárd jennel nőtt.

Az eredmény megfelelt az elemzők várakozásainak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?