Aliz
6 °C
14 °C

A Sony elvesztette a walkman nevet

2002.06.05. 16:04
Az osztrák legfelsőbb bíróság úgy döntött, hogy a walkman név használata nem a Sony kizárólagos joga, tehát ezentúl más cégek is nevezhetik így sétálómagnóikat - közölte a BBC.
A Sony 1994-ben perelte be az osztrák Time Tron Corp.-ot, miután a kereskedőcég katalógusában más cégek termékeit is a walkman névvel illette. A bíróság azonban elutasította a cég keresetét, és kimondta, hogy a név már annyira elterjedt, hogy az már tekinthető köznévnek, ami nem lehet egy cég kizárólagos tulajdona.

A bíróság többek között arra hivatkozott, hogy egy német értelmező szótár Sony említése nélkül magyarázza a walkman nevet.

A cég nem adja fel

A Sony szóvivője bejelentette, hogy a cég a döntés ellenére tovább küzd a védjegyért. "Ez a név a mi tulajdonunk, nem használhatja akárki. Egyáltalán nem, vagyunk elégedettek a döntéssel" - mondta. A szóvivő hozzátette: tudomásuk szerint csak Ausztriában folyt peres eljárás a walkman névvel kapcsolatban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?