Árpád
-2 °C
3 °C

A Pókember megmenti a Sonyt

2002.07.01. 12:52
Várhatóan nyereséggel zárja a Sony Corp. az idei első üzleti negyedévét, köszönhetően a vártnál nagyobb háztartási elektronikai cikkek iránti keresletnek, illetve a Pókember filmváltozata páratlan sikerének, ami csak az első hetekben 400 millió dollárt hozott a cégnek.
Az előrejelzést azután tette közzé a nagyvállalat, miután egy japán napilap arról számolt be, hogy a világ második háztartási elektronikai cikkeket gyártó cége a tegnap zárult üzleti negyedévet üzemi veszteséggel zárja. A Sony július 25-én teszi közzé az eredményét, és korábban nem tett közzé előrejelzést az említett időszakra - írta hétfőn a Bloomberg hírügynökség.

A Sony - amely cég részvényei az elmúlt évben mintegy negyedével veszítettek értékükből - jelenleg próbál kievickélni a merevlemezek, chipek és monitorok iránti kereslet csökkenése okozta visszaesésből.

Hollywoodi kasza

A japán központú multinacionális nagyvállalat eredményeinek javításában a Sony Columbia Pictures játszotta a legfőbb szerepet: a Pókember a bemutatása utáni hetekben már 400 millió dollárt hozott a hollywoodi stúdiónak.

A mozifilmekből származó bevételek várhatóan a közeli hónapokban is jelentősek lesznek, a nyáron mutatják be ugyanis a "Men In Black" és a "Stuart Little" című filmek második epizódját.

Nyolcbillió

Az előző, márciusban zárult üzleti évben a mozifilmekből származott a Sony mintegy 1,2 milliárd dolláros (134,6 milliárd jenes) nyereségének negyede. Áprilisban a Sony bejelentette: csoportszinten az idén 8 billió jenes (azaz átszámítva mintegy 1600 milliárd forintos!) forgalom mellett 1,5 milliárd jen nyereséget vár.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?