Eufrozina, Kende
4 °C
15 °C

A Pókember megmenti a Sonyt

2002.07.01. 12:52
Várhatóan nyereséggel zárja a Sony Corp. az idei első üzleti negyedévét, köszönhetően a vártnál nagyobb háztartási elektronikai cikkek iránti keresletnek, illetve a Pókember filmváltozata páratlan sikerének, ami csak az első hetekben 400 millió dollárt hozott a cégnek.
Az előrejelzést azután tette közzé a nagyvállalat, miután egy japán napilap arról számolt be, hogy a világ második háztartási elektronikai cikkeket gyártó cége a tegnap zárult üzleti negyedévet üzemi veszteséggel zárja. A Sony július 25-én teszi közzé az eredményét, és korábban nem tett közzé előrejelzést az említett időszakra - írta hétfőn a Bloomberg hírügynökség.

A Sony - amely cég részvényei az elmúlt évben mintegy negyedével veszítettek értékükből - jelenleg próbál kievickélni a merevlemezek, chipek és monitorok iránti kereslet csökkenése okozta visszaesésből.

Hollywoodi kasza

A japán központú multinacionális nagyvállalat eredményeinek javításában a Sony Columbia Pictures játszotta a legfőbb szerepet: a Pókember a bemutatása utáni hetekben már 400 millió dollárt hozott a hollywoodi stúdiónak.

A mozifilmekből származó bevételek várhatóan a közeli hónapokban is jelentősek lesznek, a nyáron mutatják be ugyanis a "Men In Black" és a "Stuart Little" című filmek második epizódját.

Nyolcbillió

Az előző, márciusban zárult üzleti évben a mozifilmekből származott a Sony mintegy 1,2 milliárd dolláros (134,6 milliárd jenes) nyereségének negyede. Áprilisban a Sony bejelentette: csoportszinten az idén 8 billió jenes (azaz átszámítva mintegy 1600 milliárd forintos!) forgalom mellett 1,5 milliárd jen nyereséget vár.