Auguszta
-7 °C
0 °C

Sörárzuhanás Németországban

2002.12.22. 15:26
Hatalmas árkedvezménnyel, alig több mint öt centért, azaz tízegynéhány forintnak megfelelő áron árusított a német kiskereskedelem dobozos és palackos söröket a hét végén.
A német kereskedők ki akarják pucolni a polcokat és raktárakat, mert a fémdobozokra, kis üvegekre új környezetvédelmi termékdíj - minimum 25 cent, azaz mintegy 60 forint pótköltség, mint visszaváltási díj - lép életbe jövőre, igencsak problémás lesz ilyeneket forgalmazni. Ez azt is jelenti, hogy senki sem tartja majd szívesen készletben.

A kiárusítással viszont felmerül annak a veszélye, hogy a kiszerelt sör hiánycikké válhat, a sörivók egyik fő országában, ahol a napi fejenként átlagfogyasztás naponta legalább 0,33 liter. A kereskedelem ugyanis már-már ingyen osztogatja karácsony előtt a kisdobozos és üveges sört. Attól félnek, hogyha jövőre a nyakukon marad, akkor az üres dobozokkal, üvegecskékkel többnyire visszajönnek majd a vevők és üres dobozok és üvegek ezreit tárolhatják akkor naponta raktáraikban, jóllehet erre nincsenek felkészülve.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!