Konrád
8 °C
26 °C

Soros György visszavonul

2001.06.11. 10:01
Fejvadásszal keresteti utódát a kapitalizmusellenes tőzsdeguru, aki csak jótékonykodással szeretne foglalkozni. A magyar származású üzletembernek az utóbbi hónapokban vissza kellett térnie a gyakorlati üzleteléshez, de ehhez már nem fűlik a foga.
Olyan pénzembert keres Soros György, aki tovább vinné a befektetési alapjai, a Soros Fund Management csoport ügyeit - írta a New York Times.

Már vadásznak a fejére

A magyar származású spekuláns a hírt személyesen erősítette meg, mondván, már fel is fogadott egy fejvadászcéget, hogy az megtalálja azt a személyt, aki "átvenné az ügyeket és helyettesítené".

Soros elmondása szerint olyan befektetési igazgatót keres, aki először az alapok befektetési portfoliójának saját kézben lévő hányadát felügyelné, de később irányítása alá kerülhetne a teljes részvényállomány.

Elég a spekulálásból!

Soros György korábbi helytartója, Stanley Druckenmiller tavaly hagyta ott a cégcsoportot, hogy megalapítsa saját üzletét. A híres spekuláns ezután kénytelen volt ismét aktívabb szerepet vállalni a befektetési alap kormányzásában, de most már elege van, és végre a jótékonykodásra szeretne koncentrálni.

Legendásat kaszált a fonton

A magyar származású tőzsdejátékos alapjai arról híresültek el, hogy nagyban játszottak makrogazdasági trendekre. Soros a kilencvenes évek elején kapta a "font megtörője" becenevet, amikor a brit valuta ellen spekulálva legalább egymilliárd dollárt keresett.