Ágnes
-5 °C
2 °C

Letartóztatták a Sportingbet elnökét

2006.09.07. 20:53
Az online szerencsejátékok elleni harc jegyében az amerikai hatóságok letartóztatták a Sportingbet 65 éves elnökét. A cég részvényeinek értéke a hírre 10 százalékot esett, a kereskedést felfüggesztették a tőzsdén.

Felfüggesztették a Sportingbet részvényeinek tőzsdei kereskedését, miután az Egyesült Államokban letartóztatták az online fogadóiroda elnökét - írja a Guardian.


Peter Dicks
A világ egyik legnagyobb online fogadóirodájának számító Sportingbet 65 éves elnöke, Peter Dicks nem munkaügyben tartózkodott az Egyesült Államokban, amikor kedden New Yorkban őrizetbe vették. Dicksnek Louisinana államban kell felelnie az illegális online szerencsejáték-szervezés vádakra - idézi a Bloomberg a rendőrségi szóvivőt. A hírre 10 százalékot estek a cég részvényei, így a társaság a kereskedés felfüggesztését kérte.

Ez már a második hasonló eset az Egyesült Államokban az elmúlt néhány hónapban. Júliusban a brit BetonSports vezetőjét tartóztatták le az amerikai hatóságok a dallasi repülőtéren. A két letartóztatás az online szerencsejátékok elleni harc része. David Carruthersnek és hét társának zsarolás és csalás vádjával kell szembenéznie. A BetonSports azóta beszüntette tevékenységét az Egyesült Államokban.

A Forbes szerint nem volt okos döntés a Sportingbet elnökétől, hogy az Egyesült Államokba utazott, hiszen Carruthers letartóztatásával a hatóságok világossá tették: a fogadóirodák vezetőit ez a veszély fenyegeti amerikai felségterületen.

Az amerikai törvényhozás előtt fekszik egy javaslat, amely szigorúan korlátozná az online szerencsejátékot. Az egyre kedvezőtlenebb légkör érzékenyen érinti a cégeket és természetesen a profitjukat. A Sportingbet profitjának 65 százaléka az amerikai fogadóktól származik.

A Sportingbet a magyar piacon is jelen van, noha a magyar állam próbálja korlátozni az online fogadóirodák működését. Ennek ellenére a három legnagyobb Magyarországon is jelen lévő cég forgalma a focivébé alatt 1,7 milliárd forint volt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!