Natália
1 °C
7 °C

Ezen a héten el sem kezdünk dolgozni

2002.01.02. 11:21
A kanadai Office Team megrendelésére készült felmérés szerint az alkalmazottaknak két napjukba kerül, hogy kiheverjék a hétvégéket és visszaállítsák magukat normál üzemmódra.
A 100 vállalatvezető megkérdezésén alapuló felmérés szerint a munkaidő megkeserítői úgy látják, kereken két napjukat emészti fel, hogy alkalmazottaikat visszaállítsák a normál hatékonysági szintre.

A kanadai főnökök elsősorban a történetmesélés csodálatos emberi adományát okolják a gépezet akadozásáért.

Felvirágozhatnak a vállalati egypercesek

Szerencsére a munkaerő lelkivilágát ismerő cég tudja a megoldást. Lesley Gunn, az Office Team ágazati vezetője szerint megkönnyítené az átállást, ha a munkaerő lélekben már vasárnap ráhangolódna a hétköznapi rutinra.

Másrészt valahogy rá kellene bírni a nagyepikai hagyományokon edződött dolgozókat, hogy a hétvégéjük iránt érdeklődőknek munkaidőben csak egy rövid szinopszist adjanak, a részletekkel pedig csak ebédidőben vagy munkaidő után szolgáljanak.

Mi van akkor, ha péntekhez viszonyítunk?

Más vezetéstudománnyal foglalatoskodó kutatók megkérdőjelezik az egyoldalú felmérés eredményét. A Telus igazgatója szerint például az alkalmazottak a hétvégéről visszatérve jóval produktívabbak és energikusabbak, mint csütörtökön vagy pénteken.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?