Eufrozina, Kende
4 °C
15 °C

Ezen a héten el sem kezdünk dolgozni

2002.01.02. 11:21
A kanadai Office Team megrendelésére készült felmérés szerint az alkalmazottaknak két napjukba kerül, hogy kiheverjék a hétvégéket és visszaállítsák magukat normál üzemmódra.
A 100 vállalatvezető megkérdezésén alapuló felmérés szerint a munkaidő megkeserítői úgy látják, kereken két napjukat emészti fel, hogy alkalmazottaikat visszaállítsák a normál hatékonysági szintre.

A kanadai főnökök elsősorban a történetmesélés csodálatos emberi adományát okolják a gépezet akadozásáért.

Felvirágozhatnak a vállalati egypercesek

Szerencsére a munkaerő lelkivilágát ismerő cég tudja a megoldást. Lesley Gunn, az Office Team ágazati vezetője szerint megkönnyítené az átállást, ha a munkaerő lélekben már vasárnap ráhangolódna a hétköznapi rutinra.

Másrészt valahogy rá kellene bírni a nagyepikai hagyományokon edződött dolgozókat, hogy a hétvégéjük iránt érdeklődőknek munkaidőben csak egy rövid szinopszist adjanak, a részletekkel pedig csak ebédidőben vagy munkaidő után szolgáljanak.

Mi van akkor, ha péntekhez viszonyítunk?

Más vezetéstudománnyal foglalatoskodó kutatók megkérdőjelezik az egyoldalú felmérés eredményét. A Telus igazgatója szerint például az alkalmazottak a hétvégéről visszatérve jóval produktívabbak és energikusabbak, mint csütörtökön vagy pénteken.