Emőke
-4 °C
9 °C

Bécsben tervezhetik az új Suzukit?

2004.06.10. 15:02
Kelet-európai gyártóegységekkel rendelkező ázsiai autógyáraknak tervezne új típusokat a most létrehozandó autóipari dizájnközpont.
Autóipari dizájnközpont létrehozását tervezi az Automotive Cluster Vienna Region valamint Ausztria egyik legnagyobb innovációs- és branding cége, a Spirit Design. Célközönségnek a kelet-európai gyártóegységekkel rendelkező ázsiai autógyárakat szemelték ki.

Az Automotive Cluster Vienna Region (ACVR) 2001. novemberében alakult, célja a nagy növekedési potenciállal kecsegtető területeken - mint a mikro- és nanotechnológia vagy a szállítmányozás - működő autóipari vállalkozások közötti együttműködés támogatása, elősegítése. A Spirit Design-nal közösen létrehozandó Automotive Design Competence Center révén szolgáltatási körét a tervezéstől az alkatrészgyártáson át a prototípusok elkészítéséig kívánja bővíteni.

Célközönségének azokat az ázsiai autógyárakat tekinti, amelyek Kelet-Európában gyártják, illetve értékesítik a futószalagokról legördülő gépkocsikat. Szövetségese, a Spirit Design Ausztria egyik legnagyobb és technológiailag egyik legjobban felszerelt vállalata, amely többéves tapasztalattal rendelkezik a járműdizájn területén, megbízói közé tartozik a Siemens és az Osztrák Államvasutak (ÖBB). Az ő tervezőasztalukon öltött formát az új bécsi reptéri vonat (CAT) és jónéhány, az ázsiai piacra szánt metrószerelvény is. Csapatuk erősítésére nemrégiben a Ford dizájnrészlegének egyik munkatársát is átcsábították magukhoz.