Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

A Lufthansa és a British Aiways is megvenné a Swiss-t?

2003.08.18. 15:39
A SonntagsZeitung értesülése szerint a Lufthansa felvásárolná a Swiss légitársaságot, és a British Airways is vételi ajánlatott tett a svájci cég többségi részvénycsomagjára.
Pieter Bouw, a légitársaság elnöke korábban egy holland lapnak azt nyilatkozta, hogy a cég már csak úgy csatlakozhatna valamelyik légitársaság-szövetséghez, ha előbb egyesülne egy nagyobb vállalattal.

Frankfurtban jártak

A SonntagsZeitung szerint a Swiss vezetése nemrég Frankfurtban járt, és ott a teljes felvásárlásról tárgyalt. A British Airways ugyanakkor állítólag szintén azt tervezi, hogy részesedét vásárol a társaságban, amelynek saját bevallása szerint félmilliárd svájci frankra (365 millió dollár) lenne szüksége a további működéshez, közölte a CNN.

A BA cáfol, a Lufthansa és a Swiss nem kommentál

A Lufthansa nem kommentálta a lap értesülését. A vállalat felvásárlási szándékáról már egy hónapja is megjelentek hírek, de akkor a cég cáfolta azokat. A British Airways szóvivője hétfőn cáfolta, hogy a társaság részesedést vásárolna a Swiss-ben. A Swiss szóvivője most csak annyit mondott, hogy többféle megoldáson gondolkodnak, több céggel tárgyalnak, de erről még nem nyilatkozhatnak. A szóvivő határidőről sem nyilatkozott, de Walter Bosch, a Swiss igazgatója a svájci rádiónak azt nyilatkozta, hogy még ebben a hónapban dönteniük kellene.

A Swiss részvénye lendületes emelkedésbe kezdett hétfőn Lufthansa által tervezett átvétel hírére, közölte az MTI. A papírok idén már több mint 40 százalékot veszítettek értékükből. Hétfőn a korai kereskedési órákban részvénye közel kilenc százalékkal emelkedve 13 svájci frank felett forgott.