Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Érdemes befektetni a szexiparba

2005.08.19. 11:00
Még az amerikai konzervatív befeketetőket is meggyőzik a szexipar befektetési lehetőségeinek bővülése, és az itt várható nyereség. A Playboy részvényeinek ára például egy év alatt 65 százalékkal emelkedett.
Az Egyesült Államok befektetőinek, mint minden más ágazatban, a szexiparban, vagy ahogy ők hívják, a felnőtt szórakoztatási területen is nyílik befektetési lehetőségük. Bár a felettébb konzervatív amerikaiak körében nem szokás e területről beszélni, a számok azért igen sokakat meggyőztek.

Erősödő részvények

Vegyük példaként a Playboyt, melynek részvényei az idei évben már 6,5 százalékkal erősödtek, az elmúlt 12 hónap során pedig csaknem 65 százalékkal emelkedett a kurzus, elsősorban a vállalat pénzügyi talpra állításának köszönhetően. A Playboy a második negyedévben profitról számolt be, mely jelentős eredmény a tavaly ilyenkor még veszteséges vállalattól. A bevételek év/év alapon 5 százalékkal nőttek.

A nyuszis-hálózat esetében azonban korántsem egyedi esetről van szó, a kategóriában számos filmet értékesítő és pay-per-view csatornán bemutató New Frontier Media részvényei is jelentős, csaknem 255-szörös felértékelődést mutatnak az elmúlt három hónap távlatában. (Ezen vállalat esetében a közelmúlt szárnyalását elsősorban az akvizíciós pletykák okozták.)

Kockázat

A Jefferies & Co. médiaelemzője, Robert Routh szerint a legbiztosabb választás a szegmensben a Playboy, mely 1953 óta patinás márkát épített ki, melyből a szakember szerint most kezd igazán profitálni.

A legtöbb elemző arra számít, hogy a Playboy a jövőben egyre többet kasszírozhat a kiépített márkából, mely hatalmas előrelépés az alacsony marzsokat kínáló kiadói üzlethez képest.

A szektortársak papírjait közel sem tartják ennyire szexinek az elemzők, a New Frontier Media esetében a további erősödést a fundamentumok nem indokolják, elsősorban az akvizíciós pletykák hajtják a piacot.

Akadnak persze az óriásvállalatoknál jóval kockázatosabb befektetési lehetőségek is, ilyen a Rick's Cabaret International, mely számos night clubot üzemeltet. Elemzők szerint a szeptemberben New Yorkban megnyíló újabb klub jelentősen emeli majd az eredményt.