Ágnes
-5 °C
2 °C

Érdemes befektetni a szexiparba

2005.08.19. 11:00
Még az amerikai konzervatív befeketetőket is meggyőzik a szexipar befektetési lehetőségeinek bővülése, és az itt várható nyereség. A Playboy részvényeinek ára például egy év alatt 65 százalékkal emelkedett.
Az Egyesült Államok befektetőinek, mint minden más ágazatban, a szexiparban, vagy ahogy ők hívják, a felnőtt szórakoztatási területen is nyílik befektetési lehetőségük. Bár a felettébb konzervatív amerikaiak körében nem szokás e területről beszélni, a számok azért igen sokakat meggyőztek.

Erősödő részvények

Vegyük példaként a Playboyt, melynek részvényei az idei évben már 6,5 százalékkal erősödtek, az elmúlt 12 hónap során pedig csaknem 65 százalékkal emelkedett a kurzus, elsősorban a vállalat pénzügyi talpra állításának köszönhetően. A Playboy a második negyedévben profitról számolt be, mely jelentős eredmény a tavaly ilyenkor még veszteséges vállalattól. A bevételek év/év alapon 5 százalékkal nőttek.

A nyuszis-hálózat esetében azonban korántsem egyedi esetről van szó, a kategóriában számos filmet értékesítő és pay-per-view csatornán bemutató New Frontier Media részvényei is jelentős, csaknem 255-szörös felértékelődést mutatnak az elmúlt három hónap távlatában. (Ezen vállalat esetében a közelmúlt szárnyalását elsősorban az akvizíciós pletykák okozták.)

Kockázat

A Jefferies & Co. médiaelemzője, Robert Routh szerint a legbiztosabb választás a szegmensben a Playboy, mely 1953 óta patinás márkát épített ki, melyből a szakember szerint most kezd igazán profitálni.

A legtöbb elemző arra számít, hogy a Playboy a jövőben egyre többet kasszírozhat a kiépített márkából, mely hatalmas előrelépés az alacsony marzsokat kínáló kiadói üzlethez képest.

A szektortársak papírjait közel sem tartják ennyire szexinek az elemzők, a New Frontier Media esetében a további erősödést a fundamentumok nem indokolják, elsősorban az akvizíciós pletykák hajtják a piacot.

Akadnak persze az óriásvállalatoknál jóval kockázatosabb befektetési lehetőségek is, ilyen a Rick's Cabaret International, mely számos night clubot üzemeltet. Elemzők szerint a szeptemberben New Yorkban megnyíló újabb klub jelentősen emeli majd az eredményt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!