Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Béreljen szigetet negyven évre

2008.05.18. 18:01
Negyven éves bérleti jogot ínálna a Herm szigetre 15 millió fontért. A sziget egyben adóparadicsom is, mert a csatornaszigetek része, önállóan vezetik a helyiek.

Egy szigetet kínál eladásra egy ingatlanforgalmazó cég, pontosabban Herm szigetének 40 éves bérleti jogát lehet megszerezni, szakértői becslések szerint 15 millió fontért (több mint 4,5 milliárd forint). A szigetet eddig a Heyworth család vezette, ám 28 év után úgy érzik, ideje váltaniuk.

Az ingatlanközvetítő szerint az új tulajdonos "csodás új otthont szerezhet, egy különleges életstílust, amelyet az egyre növekvő turizmus táplál." A vevő a dombtetőn álló ház mellé egy gazdaságot, szállodát, éttermet, egy obeliszket és egy hajót is kap. Hermen összesen 50 állandó lakos él. A sziget mindössze 2,4 kilométer hosszú és 800 méter széles. Van egy kicsi, XIII. századi kápolnája is, amely jelenleg börtönként funkcionál.

Az ingatlanközvetítő arra is felhívja a figyelmet, hogy a sziget gyönyörű természeti adottságai mellett adóparadicsom is. Herm ugyanis a csatornaszigetek része. Ez a terület Nagy-Britannia és Franciaország közt terül el. A brit korona része ugyan, ám nem tartozik Nagy- Britanniához. A szigeteket önállóan vezetik a helyiek.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft